Home
Menu
Zoeken Annuleer

IDF University van start in januari

Dit schooljaar gaat de Ideeënfabriek starten met de IDF University. Daarin willen we de leerlingen 'life skills' leren. Dat zijn vaardigheden die je meeneemt voor de rest van je leven. Tijdens onze eerste cursus bestaande uit 8 lessen, leren geïnteresseerde kinderen de veel gebruikte programmeertaal Python. Voor ons zal dit een pilot zijn. De bedoeling is dat we in de toekomst meer van deze 'courses' gaan aanbieden over diverse onderwerpen. De lessen zullen worden gegeven op het SOPOW-kantoor, na schooltijd.

Onze lessen richten zich niet speciaal op de plusleerlingen, maar vooral op kinderen die geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp. 

Over de eerste cursus vind je meer informatie in de Flyer Wij richten ons deze keer vooral op kinderen die het leuk vinden echt te leren programmeren in codetaal. Dus niet blockly, de blokkentaal die ze kennen van Ozobot, Micro:bit of Scratch. De leerlingen die wij zoeken vinden het leuk met cijfers te werken en hebben redelijk wat doorzettingsvermogen.

Media
  • IDF